Δίπλα στις ανάγκες
των νέων στη Δονούσα
Η doValue Greece μαζί με την ExcellenSeas δίπλα στις ανάγκες των νέων στη Δονούσα
Η doValue Greece μαζί με την ExcellenSeas δίπλα στις ανάγκες των νέων στη Δονούσα

Η doValue Greece μαζί με την ExcellenSeas δίπλα στις ανάγκες των νέων στη Δονούσα

26 Οκτωβρίου 2023

Τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και τον αγώνα των μαθητών στα ακριτικά νησιά για ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, στηρίζει έμπρακτα, με πρωτοβουλίες της, η doValue Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας #Αξίες Ζωής.

Η υλοποίηση του Προγράμματος γίνεται με τη συνεργασία με καταξιωμένο φορέα της κοινωνίας των πολιτών στο πλαίσιο δράσεων που πραγματοποιούνται σε απομακρυσμένα νησιά.

Σταθμός των δράσεων #Αξίες Ζωής είναι το ακριτικό νησί, της Δονούσας, όπου η ακαδημαϊκή υποτροφία ExcellenSeas, με χορηγό τη doValue στέκεται αρωγός στο όνειρο των σπουδών της Ειρήνης Πρασίνου, μίας εκ των λιγοστών μαθητριών της Δονούσας μετά την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο.

Η ακαδημαϊκή υποτροφία ExcellenSeas διαθέτει τρεις άξονες: οικονομική βοήθεια, παροχή μέντορα ή επιστημονικού συμβούλου και πρακτική άσκηση. Έχει στόχο τη στήριξη, στις ακαδημαϊκές τους σπουδές, παιδιών τα οποία προέρχονται κυρίως από ακριτικά νησιά Ελλάδας, πληθυσμού κάτω των 2.000 κατοίκων.

Με τα εφόδια της υποτροφίας, η φοιτήτρια για τα 4 χρόνια των σπουδών της, μπορεί να ανοίξει ένα καινούριο και σημαντικό κεφάλαιο στη φοιτητική ζωή της και με μεγαλύτερη δύναμη να πετύχει τους στόχους της. «Η υποτροφία που μου δόθηκε, μου δίνει μία σιγουριά για το μέλλον μου, τόσο το ακαδημαϊκό όσο και το επαγγελματικό. Οι συμβουλές, η καθοδήγηση και η οικονομική στήριξη που μου εξασφαλίζει η ExcellenSeas και χρηματοδοτεί η doValue, μου παρέχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθώ στις καθημερινές απαιτήσεις» δήλωσε η Ειρήνη Πρασίνου, υπότροφος της ExcellenSeas με χορηγό τη doValue.

«Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της doValue Greece, βάλαμε έναν στόχο: ένα κομμάτι των εσόδων που παράγεται από τη δουλειά των ανθρώπων μας, να γυρίζει πίσω στην κοινωνία με δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Θέλουμε να δώσουμε στην Ειρήνη όλα τα εφόδια για να μπορέσει να ολοκληρώσει με επιτυχία το ταξίδι της από τη Δονούσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και να πετύχει όλους τους στόχους της» δήλωσε ο κ. Τάσος Πανούσης, Διευθύνων Σύμβουλος της doValue Greece.

«Έχουμε επιτύχει έναν πολύ καλό αριθμό φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν μέσα από το πρόγραμμα, ήδη είναι 32 και φέτος φτάνουμε τους 40. Στόχος μας είναι να μπορούσαμε να καλύψουμε όλες τις αιτήσεις αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με τη βοήθεια των χορηγών μας» δήλωσε η κ. Ευγενία Τζαννίνη, Πρόεδρος του ΔΣ του ExcellenSeas.

Οι ενέργειες στην Δονούσα εντάσσονται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της doValue Greece #Αξίες Ζωής. Η εταιρεία έχει υλοποιήσει ένα ευρύ πλάνο δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εστιάζουν σε τρεις άξονες: Κοινωνία - Περιβάλλον – Υγεία. Παράλληλα, στους βασικούς στόχους της, είναι να στέκεται αρωγός στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις περιοχές της χώρας οι οποίες παρουσιάζουν ελλείψεις και αδυναμίες.

Τον Φεβρουάριο του 2024 η doValue Greece και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Τάσος Πανούσης τιμήθηκε από τον οργανισμό «Θάλασσες Αριστείας» - ExcellenSeas με το βραβείο υποστηρικτή για τη συμβολή και την στήριξη των σκοπών και του οράματος του φορέα.

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου.

 

 

Πίσω
Μοιραστείτε την πληροφορία στα αγαπημένα σας social media!