Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η doValue Greece, στοχεύει στρατηγικά στη δημιουργία μακροπρόθεσμης, βιώσιμης αξίας και η ανάπτυξη για όλους τους εμπλεκόμενους: εργαζόμενους, πελάτες, επενδυτές και κοινότητες. Οι πολύτιμες και οικουμενικές αξίες της ανθρώπινης ζωής, ο σεβασμός, η φροντίδα και η υπευθυνότητα, αποτελούν, βασικά συστατικά της ίδιας της φιλοσοφίας της, αλλά και συνθέτουν τον «πυρήνα» του Προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Δημιουργία αξίας και έμπρακτης επιστροφής στην κοινωνία, με στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον.

Στο πρόγραμμα #Αξίες Zωής εντάσσεται ολόκληρο το ευρύ πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η doValue Greece και εστιάζει σε τρεις άξονες:

 • την Κοινωνία,

 • το Περιβάλλον

 • την Υγεία

Με το Πρόγραμμα #Αξίες ζωής, υποστηρίζουμε την ευζωία, με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες, καινοτομούμε στον τομέα της υγείας, φροντίζουμε για την εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας, στεκόμαστε δίπλα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η doValue Greece σχεδιάζει και δρομολογεί σημαντικές δράσεις, όπως

 • Eνεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων «ΑΡΣΙΣ» στο Ωραιόκαστρο
  Η doValue ολοκλήρωσε, πρόσφατα, την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου και με το έργο αυτό, η Δομή που φιλοξενεί 21 παιδιά ηλικίας 8-18 ετών, απέκτησε πολύ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης
 • doResposible Financial Center. Η doValue, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και υπό την επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαου Δ. Φίλιππα δημιουργεί το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας.
 • Υποστηρίζει ως χορηγός, τον Στέφανο Ντούσκο, τον πρώτο Έλληνα Χρυσό Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας στο Τόκιο το 2021 συνδράμοντας τον στόχο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, με βασικό κριτήριο τις κοινωνικές προεκτάσεις, τη δημιουργία υγιούς προτύπου και την επιρροή του αθλητικού ιδεώδους, στην κοινωνία και ιδίως τους νέους.
 • Χρηματοδότηση του καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα» στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με τη δημιουργία του ειδικού χώρου #pamperingroom στην κλινική. Ένα πρόγραμμα που εξελίσσεται διαρκώς και η στήριξη του οποίου συνεχίζεται, με στόχο την παροχή μιας σειράς υποστηρικτικών υπηρεσιών ολιστικής αντίληψης. Ταυτόχρονα στηρίζει τη λειτουργία του νοσοκομείου με τη δωρεά καινοτόμου επεμβατικού εξοπλισμού.
 • Στέκεται στο πλευρό των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, όπου προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης για τις 150 οικογένειες του χωριού.
 • Επισκευή και πλήρη ανακαίνιση του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια που επλήγη διπλά, από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και τις φθινοπωρινές πλημμύρες το 2021 και κάλυψη νέου ιατρικού εξοπλισμού. Συνεχίζοντας παράλληλα να βρίσκετε πάντοτε δίπλα στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
 • Χρηματοδότηση αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ, στο Παγκράτι με στόχο τη στήριξη κοινωνικών πρωτοβουλιών και δομών συνδυαστικά με τον στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργία πράσινου αποτυπώματος.
 • Σε συνεργασία με την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, Ομάδα Αιγαίου, και τη βοήθεια των τοπικών αρχών, εστιάσαμε στις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας των κατοίκων των ακριτικών νησιών της χώρας, προσφέροντας πολύτιμα εργαλεία με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και της σχολικής ζωής ευρύτερα. Η doValue Greece το 2023 βρέθηκε στην ακριτική Ανάφη, όπου αφουγκράστηκε τις ανάγκες των λιγοστών και διψασμένων μαθητών αλλά και το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού και προσέφερε πολύτιμα εργαλεία για όλες τις βαθμίδες, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και της σχολικής ζωής, βοηθώντας έμπρακτα την προσπάθειά τους στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό έμπρακτης υποστήριξης των σχολείων της ακριτικής νησιωτικής Ελλάδας, η doValue Greece το 2024 προχώρησε στη χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών αναγκών τριών ακριτικών νησιών ΦούρνοιΑγαθονήσι - Σίκινος. Σε συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου και τον 30ο Επετειακό Διάπλου που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 26 Μαΐου, η doValue προσφέρει απαραίτητα εφόδια σε μαθητές νησιωτικών περιοχών που διψούν για γνώση.

 • Μέσω χορηγίας της ακαδημαϊκής υποτροφίας ExcellenSeas η doValue Greece στέκεται αρωγός στο όνειρο των ακαδημαϊκών σπουδών της Ειρήνης Πρασίνου για τα 4 επόμενα χρόνια, μίας εκ των λιγοστών μαθητριών, φοιτήτριας σήμερα της Φιλοσοφικής Σχολής. Δίνοντάς της περισσότερα εφόδια για το καινούριο κεφάλαιο της ζωής της, ώστε με μεγαλύτερη δύναμη να πετύχει τους στόχους της.

  Τον Φεβρουάριο του 2024 η doValue Greece και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Τάσος Πανούσης τιμήθηκε από τον οργανισμό «Θάλασσες Αριστείας» - ExcellenSeas με το βραβείο υποστηρικτή για τη συμβολή και την στήριξη των σκοπών και του οράματος του φορέα.

Δράσεις για τους εργαζόμενους

Το πρόγραμμα #Αξίες Ζωής, είναι ένα πρόγραμμα υπεύθυνων λύσεων και δράσεων για την κοινωνία, την υγεία και το περιβάλλον αλλά και για τους εργαζόμενους της doValue. Δράσεις που εστιάζουν στο «μαζί», μια έννοια που χαρακτηρίζει τη λειτουργία της εταιρίας και την καθημερινότητά των εργαζομένων. Υλοποιούνται δράσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε σημαντικά ζητήματα βελτίωσης της καθημερινότητας αλλά και φροντίδας της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις δράσεις μας:

 • Wellness month: Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την ευζωία και την ευεξία τον μήνα Νομέβριο πραγματοποιήθηκαν μία σειρά από θεματικές δράσεις για όλους τους ανθρώπους της doValue Greece. Δείτε εδώ το πρόγραμμα ευζωίας Νοεμβρίου
 • Συμμετοχή στον 40ο Μαραθώνιο Αθήνας: Στο μεγαλύτερο αθλητικό δρώμενο της Αττικής οι άνθρωποι της doValue Greece ήταν εκεί. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας φέτος συμπλήρωσε 40 χρόνια και η doValue Greece κάλυψε τη συνδρομή συμμετοχής στους εργαζομένους που ήθελαν να συμμετέχουν και ενός ακόμη μέλους της οικογένειάς τους.
 • #doWelleness together: η doValue Greece φροντίζοντας και για τη σωματική υγεία των ανθρώπων της διοργανώνει δυο φορές την εβδομάδα μαθήματα Yoga και Pilates. Για όλους τους εργαζομένους που επιθυμούν να λάβουν μέρος δύο φορές την εβδομάδα μετά το τέλος της εργασίας τους έχουν την δυνατότητα να γυμναστούν στους χώρους της εταιρείας.
 • Εθελοντική αιμοδοσία: Aπό το 2009 η doValue Greece, με την επιστημονική υποστήριξη του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, δίνει το παρόν στην Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας δύο φορές το χρόνο. Η εθελοντική αιμοδοσία των συναδέλφων μας δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης και ευαισθησίας. Είναι ένα υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης για την κοινότητα των εργαζομένων μας στην doValue. Δείτε εδώ το πρόγραμμα Εθελοντικής αιμοδοσίας εργαζομένων.
 • Πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης: H doValue Greece σε συνεργασία με την Hellas Employee Assistance Program (EAP) προσφέρει πρόσβαση σε εξειδικευμένη συμβουλευτική σε όλους τους ανθρώπους μας και τα μέλη της στενής τους οικογένειας.

Ο όμιλος doValue για την κοινωνία και την αειφόρο ανάπτυξη

Ως όμιλος, η doValue θεωρεί την κοινωνική ευθύνη θεμελιώδες ζήτημα για την κοινωνία και την αειφόρο ανάπτυξη.

Γι’ αυτό, συνεχίζει να επενδύει στους τομείς όπου δραστηριοποιείται, με τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου doValue:


Δράσεις για την κοινωνία

Μέσα από επιλεγμένες σχέσεις και συνεργασίες, ο Όμιλος doValue:

 • Έχει σταθερή δέσμευση για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας. Από το 2016 είναι συνεργάτης της ένωσης Save the Children. Υποστηρίζει αποκλειστικά το κέντρο Spazio Mamme στην περιοχή Torre Maura της Ρώμης.
 • Προωθεί τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την έρευνα και επιστημονική μελέτη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Γι’ αυτόν τον σκοπό, συνεργάζεται με την AISM (ιταλική Ένωση για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας).
 • Στηρίζει την έρευνα για τον καρκίνο. Γι’ αυτόν τον σκοπό, συνεργάζεται με την AIRC, την Ιταλική Ένωση για την Έρευνα για τον Καρκίνο.


Με ευθύνη για το περιβάλλον

Από το 2019 ο Όμιλος doValue υποστηρίζει το έργο LifeGate PlasticLess® για την προστασία της υγείας της θάλασσας.

Όλοι οι διαδικτυακοί τόποι doValue υποστηρίζουν το έργο LifeGate Zero Impact Web® για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
 

Κατά την πανδημική κρίση Covid-19

Κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης Covid-19, ο Όμιλος doValue υποστηρίζει το ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων και διεθνές κέντρο έρευνας Lazzaro Spallanzani.

Με υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα ειλικρινές κοινωνικό αποτύπωμα.