Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η doValue Greece, στοχεύει στρατηγικά στη δημιουργία μακροπρόθεσμης, βιώσιμης αξίας και η ανάπτυξη για όλους τους εμπλεκόμενους: εργαζόμενους, πελάτες, επενδυτές και κοινότητες. Οι πολύτιμες και οικουμενικές αξίες της ανθρώπινης ζωής, ο σεβασμός, η φροντίδα και η υπευθυνότητα, αποτελούν, βασικά συστατικά της ίδιας της φιλοσοφίας της, αλλά και συνθέτουν τον «πυρήνα» του Προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Δημιουργία αξίας και έμπρακτης επιστροφής στην κοινωνία, με στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον.

Στο πρόγραμμα #Αξίες Zωής εντάσσεται ολόκληρο το ευρύ πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η doValue Greece και εστιάζει σε τρεις άξονες:

 • την Κοινωνία,

 • το Περιβάλλον

 • την Υγεία

Με το Πρόγραμμα #Αξίες ζωής, υποστηρίζουμε την ευζωία, με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες, καινοτομούμε στον τομέα της υγείας, φροντίζουμε για την εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας, στεκόμαστε δίπλα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η doValue Greece έχει ήδη ολοκληρώσει σημαντικές δράσεις, όπως

 • Επισκευή και πλήρη ανακαίνιση του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια που επλήγη διπλά, από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές και τις φθινοπωρινές πλημμύρες το 2021 και κάλυψη νέου ιατρικού εξοπλισμού. Συνεχίζοντας παράλληλα να βρίσκετε πάντοτε δίπλα στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

 • Χρηματοδότηση αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ, στο Παγκράτι με στόχο τη στήριξη κοινωνικών πρωτοβουλιών και δομών συνδυαστικά με τον στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργία πράσινου αποτυπώματος.

 • Χρηματοδότηση του καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα» στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με τη δημιουργία του ειδικού χώρου #pamperingroom στην κλινική. Ένα πρόγραμμα που εξελίσσεται διαρκώς και η στήριξη του οποίου συνεχίζεται, με στόχο την παροχή μιας σειράς υποστηρικτικών υπηρεσιών ολιστικής αντίληψης. Ταυτόχρονα στηρίζει τη λειτουργία του νοσοκομείου με τη δωρεά καινοτόμου επεμβατικού εξοπλισμού.

 • Συνδράμει για δεύτερη χρονιά στο έργο της ΑΜΚΕ «Εξέλιξη Ζωής» με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση εφήβων και νεαρών ενηλίκων που προέρχονται από δομές κλειστής παιδικής προστασίας

 • Υποστηρίζει ως χορηγός, τον Στέφανο Ντούσκο, τον πρώτο Έλληνα Χρυσό Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας στο Τόκιο το 2021 συνδράμοντας τον στόχο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, με βασικό κριτήριο τις κοινωνικές προεκτάσεις, τη δημιουργία υγιούς προτύπου και την επιρροή του αθλητικού ιδεώδους, στην κοινωνία και ιδίως τους νέους.

 • Στέκεται στο πλευρό των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, όπου προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης για τις 150 οικογένειες του χωριού.

Κάνοντας το επόμενο βήμα στις #Αξίες Ζωής, η doValue Greece στρέφει το βλέμμα στις ανάγκες των κατοίκων των ακριτικών νησιών της χώρας εστιάζοντας στις ελλείψεις και τις αδυναμίες των τοπικών κοινωνιών.

 • Πρώτος «σταθμός» η ακριτική Ανάφη, όπου σε συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου, αφουγκράστηκε τις ανάγκες των λιγοστών και διψασμένων μαθητών αλλά και το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού και προσέφερε πολύτιμα εργαλεία για όλες τις βαθμίδες, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και της σχολικής ζωής, βοηθώντας έμπρακτα την προσπάθειά τους στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.

 • Δεύτερος «σταθμός» το νησί της Δονούσας, όπου μέσω χορηγίας της ακαδημαϊκής υποτροφίας ExcellenSeas, εστιάζει στον αγώνα των νέων να πετύχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση. Στέκεται αρωγός στο όνειρο των ακαδημαϊκών σπουδών της Ειρήνης Πρασίνου για τα 4 επόμενα χρόνια, μίας εκ των λιγοστών μαθητριών, φοιτήτριας σήμερα της Φιλοσοφικής Σχολής. Δίνοντάς της περισσότερα εφόδια για το καινούριο κεφάλαιο της ζωής της, ώστε με μεγαλύτερη δύναμη να πετύχει τους στόχους της.

Ο όμιλος doValue για την κοινωνία και την αειφόρο ανάπτυξη
 

Ως όμιλος, η doValue θεωρεί την κοινωνική ευθύνη θεμελιώδες ζήτημα για την κοινωνία και την αειφόρο ανάπτυξη.

Γι’ αυτό, συνεχίζει να επενδύει στους τομείς όπου δραστηριοποιείται, με τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου doValue:


Δράσεις για την κοινωνία

Μέσα από επιλεγμένες σχέσεις και συνεργασίες, ο Όμιλος doValue:

 • Έχει σταθερή δέσμευση για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας. Από το 2016 είναι συνεργάτης της ένωσης Save the Children. Υποστηρίζει αποκλειστικά το κέντρο Spazio Mamme στην περιοχή Torre Maura της Ρώμης.
 • Προωθεί τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την έρευνα και επιστημονική μελέτη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Γι’ αυτόν τον σκοπό, συνεργάζεται με την AISM (ιταλική Ένωση για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας).
 • Στηρίζει την έρευνα για τον καρκίνο. Γι’ αυτόν τον σκοπό, συνεργάζεται με την AIRC, την Ιταλική Ένωση για την Έρευνα για τον Καρκίνο.


Με ευθύνη για το περιβάλλον

Από το 2019 ο Όμιλος doValue υποστηρίζει το έργο LifeGate PlasticLess® για την προστασία της υγείας της θάλασσας.

Όλοι οι διαδικτυακοί τόποι doValue υποστηρίζουν το έργο LifeGate Zero Impact Web® για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
 

Κατά την πανδημική κρίση Covid-19

Κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης Covid-19, ο Όμιλος doValue υποστηρίζει το ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων και διεθνές κέντρο έρευνας Lazzaro Spallanzani.

Με υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα ειλικρινές κοινωνικό αποτύπωμα.
 

doValue Group 2021 NON – Financial Statement

 consolidated financial statement


doValue Group 2020 Non-Financial Statement

doValue Group 2020 Non-Financial Statement

 

Η δέσμευση του Ομίλου να συνεισφέρει ενεργά σε ένα βιώσιμο μέλλον, έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη του πρώτου Σχεδίου Αειφορίας του Ομίλου που ενσωματώνει τους στόχους για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη διακυβέρνηση στο επιχειρηματικό μοντέλο με σκοπό τη δημιουργία μακροπρόθεσμης βιώσιμης αξίας για τους μετόχους, τους επενδυτές, τους εργαζόμενους, τους πελάτες και την κοινωνία.

Sustainability Plan