Ειδήσεις
Η νέα συμφωνία Debitos και doValue φέρνει την πλατφόρμα doLook σε Ελλάδα και Κύπρο
Η νέα συμφωνία Debitos και doValue φέρνει την πλατφόρμα doLook σε Ελλάδα και Κύπρο

Η νέα συμφωνία Debitos και doValue φέρνει την πλατφόρμα doLook σε Ελλάδα και Κύπρο

28 Μαρτίου 2021

Επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Debitos, την κορυφαία δευτερογενή ηλεκτρονική αγορά συναλλαγών μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη. Εγκαθιδρύουμε την πλατφόρμα doLook για κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα και την Κύπρο.
 

Φέρνουμε την πλατφόρμα doLook σε Ελλάδα και Κύπρο

Με αποκλειστική συνεργασία της doValue με την Debitos, επεκτείνουμε την online πλατφόρμα doLook συναλλαγών για μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η δοκιμασμένη τεχνολογική υποδομή που έχει αναπτύξει η Debitos είναι ειδικά σχεδιασμένη για την doValue και ήδη διαθέσιμη στην ελληνική γλώσσα. Πλέον προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των αγορών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στόχος της είναι να διευκολύνει την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), που διαχειρίζονται τόσο η doValue όσο και άλλοι διαχειριστές.
 

1.200+ θεσμικοί επενδυτές από 16 χώρες

Μέσα από την πλατφόρμα doLook οι πελάτες μας αποκτούν πρόσβαση σε πάνω από 1.200 θεσμικούς επενδυτές από 16 χώρες, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην Debitos.

Θα επωφελούνται από τη διαθέσιμη ρευστότητα στην αγορά με πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία και απλοποιημένες συναλλακτικές διαδικασίες.

Η ελληνική αγορά συναλλαγών δανείων έχει αυξηθεί αισθητά. Ξεκίνησε το 2021 ήδη με δύο πολύ μεγάλες συναλλαγές.
 

«Η doLook θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της δευτερογενούς αγοράς συναλλαγών Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων σε αυτές τις αγορές, παρέχοντας απλοποίηση και προτυποποίηση των συναλλακτικών διαδικασιών και εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποδοτικότητα για την δευτερογενή αγορά.» – Giovanni Castellaneta, Πρόεδρος του Ομίλου doValue
 

Πιο απλή διαδικασία, πιο μεγάλη ρευστότητα

Όσοι έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα doLook μπορούν να εκτελούν απομακρυσμένα:
 

  • due diligence
  • ανάλυση των δανείων
  • διαχείριση δεδομένων εξ αποστάσεως
  • διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση συναλλαγής επί των επιλεγμένων περιουσιακών στοιχείων
     

Η πλατφόρμα doLook εξασφαλίζει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ρευστότητα στη δευτερογενή αγορά. Αξιοποιεί την ψηφιοποίηση της συνολικής διαδικασίας πώλησης. Μπορεί να περιορίσει τον προσδοκώμενο χρόνο διάθεσης στις 3-8 εβδομάδες σε σύγκριση με τους 3-6 μήνες της παραδοσιακής διαδικασίας.
 

Μια σταθερή συνεργασία που συνεχώς εξελίσσεται

Η συνεργασία μεταξύ των εταιρειών doValue και Debitos ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 με την ίδρυση της doLook στην Ιταλία. Αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της doValue Greece.

Μέσω αυτής της συνεργασία, η doValue βελτιστοποιεί τις εργασίες της στη δευτερογενή αγορά στην Ελλάδα και την Κύπρο με αυξημένο ενδιαφέρον για:

  • συναλλαγές μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) στη δευτερογενή αγορά
  • δομική ανάγκη για λειτουργία, απομακρυσμένα, σε ψηφιακό περιβάλλον
     

Debitos: Κορυφαία στην ευρωπαϊκή αγορά

Η Debitos είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή δευτερογενής ηλεκτρονική αγορά για μεμονωμένα δάνεια και χαρτοφυλάκια δανείων (single loans and credit portfolios). Διευκολύνει εταιρείες, τράπεζες και fund να πουλήσουν δάνεια στην αγορά μέσω της ανοικτής, διαφανούς online πλατφόρμας συναλλαγών που βασίζεται στους πλειστηριασμούς.

Ιδρύθηκε στην Φρανκφούρτη το 2010. Από τότε έχει κάνει συναλλαγές, επιτυχώς για περισσότερα από 640.000 δάνεια σε 16 χώρες.

Μέχρι τώρα περισσότεροι από 1.200 επενδυτές από όλη την Ευρώπη έχουν εγγραφεί στην Debitos.
 

Διαβάστε περισσότερα για τη συμφωνία Debitos και doValue για την πλατφόρμα doLook στο Δελτίο Τύπου της 22.03.2021 (pdf, 463KB).

Πίσω
Μοιραστείτε την πληροφορία στα αγαπημένα σας social media!