Δίπλα στις ανάγκες
των νέων στην Ανάφη
Η doValue Greece μαζί με την Ομάδα Αιγαίου δίπλα στις ανάγκες των νέων στην Ανάφη
Η doValue Greece μαζί με την Ομάδα Αιγαίου δίπλα στις ανάγκες των νέων στην Ανάφη

Η doValue Greece μαζί με την Ομάδα Αιγαίου δίπλα στις ανάγκες των νέων στην Ανάφη

25 Οκτωβρίου 2023

Τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και τον αγώνα των μαθητών στα ακριτικά νησιά για ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, στηρίζει έμπρακτα, με πρωτοβουλίες της, η doValue Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας #Αξίες Ζωής.

Η υλοποίηση του Προγράμματος γίνεται με τη συνεργασία με καταξιωμένο φορέα της κοινωνίας των πολιτών στο πλαίσιο δράσεων που πραγματοποιούνται σε απομακρυσμένα νησιά.

Στην ακριτική Ανάφη, η doValue, επέλεξε να υποστηρίξει τους λιγοστούς μεν, αλλά ικανούς και «διψασμένους» για γνώση, μαθητές, στο ξεκίνημα της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε συνεργασία με την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, Ομάδα Αιγαίου, και τη βοήθεια των τοπικών αρχών, εστίασε στις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, προσφέροντας πολύτιμα εργαλεία με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και της σχολικής ζωής ευρύτερα. Επιπλέον, η doValue Greece υποστηρίζει οικονομικά την συμμετοχή των μαθητών γυμνασιακών και λυκειακών τάξεων της Ανάφης στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο Ιστορίας που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στις 26/11, στην Ρώμη.

Η προσφορά φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Γυμνάσιο και Δημοτικό και εξοπλισμού για την παιδική χαρά του Νηπιαγωγείου είχε την θερμή ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας του νησιού, ενισχύοντας παράλληλα και το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα σε ένα ακριτικό νησί όπως η Ανάφη. «Με αυτά τα νέα εφόδια, το σχολείο μας μπορεί να ανεβάσει κι άλλο το επίπεδο της μόρφωσης και της παιδείας που παρέχουμε. Είναι πάρα πολύ ωραίο να σε στηρίζουν άνθρωποι που πιστεύουν σ’ εσένα και τις δυνατότητες των παιδιών των ακριτικών νησιών» δήλωσε ο κ. Θανάσης Βάρσος, Διευθυντής Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ανάφης, «Μανώλης Γλέζος».

«Στηρίζοντας τη μαθητική κοινότητα που προσπαθεί να επιτελέσει το έργο της με ελάχιστα εφόδια, πιστεύουμε ότι βάζουμε ένα λιθαράκι για να αποτρέψουμε την ερήμωση των σχολείων της ακριτικής Ελλάδας. Για όλους εμάς στη doValue, η έννοια της προσφοράς και της υποστήριξης αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες, πολύ περισσότερο όταν οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε αφορούν στους νέους, τη μόρφωσή τους και τη σταδιοδρομία τους» δήλωσε η κ. Νατάσα Κουκουράκη, Marketing & Communication Director της doValue Greece.

Η κ. Ντενίζ Τσιμή, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομάδας Αιγαίου εστιάζει στο ότι «Η ομάδα Αιγαίου υποστηρίζεται από αξιόλογους ανθρώπους και εταιρείες, μία από αυτές είναι και η doValue Greece, με την οποία συναντηθήκαμε φέτος. Αγκάλιασε το πρόγραμμα της Ανάφης και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό.»

Οι ενέργειες στην Ανάφη εντάσσονται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της doValue Greece #Αξίες Ζωής. Η εταιρεία έχει υλοποιήσει ένα ευρύ πλάνο δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εστιάζουν σε τρεις άξονες: Κοινωνία - Περιβάλλον – Υγεία. Παράλληλα, στους βασικούς στόχους της, είναι να στέκεται αρωγός στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις περιοχές της χώρας οι οποίες παρουσιάζουν ελλείψεις και αδυναμίες.

Δείτε εδώ το οδοιπορικό της doValue Greece στην Ανάφη.

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου.

Πίσω
Μοιραστείτε την πληροφορία στα αγαπημένα σας social media!