Στήριξη Ωφελούμενων
«Εξέλιξη Ζωής»

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Αυτονόμησης Ενήλικων Ωφελούμενων Εξέλιξη Ζωής
Πρόγραμμα Ενίσχυσης Αυτονόμησης Ενήλικων Ωφελούμενων Εξέλιξη Ζωής
Πρόγραμμα Ενίσχυσης Αυτονόμησης Ενήλικων Ωφελούμενων Εξέλιξη Ζωής
07 Σεπτεμβρίου 2023

Η doValue Greece, παραμένοντας συνεπής στην στρατηγική της και στο πλάνο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στους βασικούς άξονες Υγεία, Περιβάλλον και Κοινωνία συνεχίζει την υποστήριξη πρωτοβουλιών και δράσεων που δίνουν αξία σε σημαντικά κοινωνικά θέματα όπως η στήριξη ευπαθών ομάδων, η κοινωνικοποίηση νέων που αντιμετωπίζουν δύσκολες οικογενειακές συνθήκες, απόρων και άλλων ομάδων της κοινωνίας μας που χρήζουν υποστήριξης.


Στο πλαίσιο αυτό, η doValue αποφάσισε να συνδράμει για δεύτερη χρονιά στο έργο της ΑΜΚΕ «ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ» που στοχεύει στην υποστήριξη και ενδυνάμωση εφήβων (16-17 ετών) και νεαρών ενηλίκων (18-25 ετών) που προέρχονται από δομές κλειστής παιδικής προστασίας, με απώτερο σκοπό την προετοιμασία και επίτευξη ανεξάρτητης αξιοπρεπούς διαβίωσης και δημιουργικής ένταξής τους στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στην αγορά εργασίας.


Η ενίσχυση του έργου της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ από την doValue Greece θα αφορά δύο άξονες:

Ο πρώτος, την ενίσχυση ως προς την αυτονόμηση ενήλικων ωφελούμενων (18-25 ετών) και ειδικότερα την ανάληψη του ετήσιου κόστους δύο ωφελούμενων για θέματα που σχετίζονται με:

  • Φροντίδα για εύρεση στέγης, οικονομική ενίσχυση για μίσθωση ακινήτου
  • Οικονομική στήριξη για πραγματοποίηση σπουδών
  • Συνεδρίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης
  • Υποστήριξη για σύνδεση με την αγορά εργασίας
  • Παροχή καθοδήγησης σε θέματα καθημερινότητας

Ο δεύτερος, την ενδυνάμωση της επαγγελματικής ταυτότητας των ενήλικων ωφελούμενων κι εδώ η doValue άνοιξε την πόρτα της και δημιούργησε ευκαιρίες εργασίας για νέους ανθρώπους που αναζητούν την επόμενη μέρα τους στην κοινωνία και τον προσανατολισμό τους στην επαγγελματική αποκατάσταση. H δράση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  • Εξοικείωση με διαδικασία επιλογής υποψηφίων (interview, συγγραφή CV κλπ)
  • Απασχόληση ορισμένου χρόνου

Tην Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, σε ένα ξεχωριστό φιλανθρωπικό δείπνο που παρέθεσε η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ και η πρόεδρος του φορέα κα Δήμητρα Καλαντώνη, στον χώρο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, παρουσιάστηκε το έργο και οι στόχοι για την ενδυνάμωση και αυτονόμηση εφήβων και νεαρών ενηλίκων που προέρχονται από περιβάλλοντα ιδρυματικής περίθαλψης. Η doValue έδωσε το παρόν ως υποστηρικτής του φορέα από το 2022, σε μία βραδιά που αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε η προσπάθεια και οι επιτυχίες των ωφελούμενων του οργανισμού κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023, οι οποίοι απέδειξαν, ο καθένας ξεχωριστά, ότι κάθε παιδί μπορεί να αλλάξει τη ζωή του με τις δικές του δυνάμεις αρκεί να λάβει την κατάλληλη ενδυνάμωση.

Στην εκδήλωση η doValue Greece τιμήθηκε με βραβείο για την υποστήριξη και συνεισφορά της στο έργο του φορέα, το οποίο παρέλαβε ο κ. Τάσος Πανούσης Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας. Το βραβείο παραδόθηκε στον κύριο Πανούση από την Venus Matumba μέλος της κοινότητας ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, η οποία τους τελευταίους μήνες αποτελεί και μέλος της ομάδας Marketing & Επικοινωνίας της doValue Greece στο πλαίσιο του προγράμματος ενδυνάμωσης της επαγγελματικής ταυτότητας των ενήλικων ωφελούμενων.

Η αξία της όλης προσπάθειας και η σημαντικότητα τόσο του έργου της ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ όσο και των υποστηρικτών της συνοψίζεται στα λόγια της ωφελούμενης «Η ζωή επιλέγει την αφετηρία αλλά ΕΣΥ τον τερματισμό». Οφείλουμε, όπως ανέφερε και ο κ. Τάσος Πανούσης στην ομιλία του "να συμπορευθούμε και να δώσουμε στήριξη και εφόδια για την διαδρομή αλλά και τον τερματισμό και την εκπλήρωση των στόχων αυτών των παιδιών".


Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

 

Προστιθέμενη αξία για την κοινωνία του αύριο.

 

Exelixi Zois img 1

 

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Αυτονόμησης Ενήλικων Ωφελούμενων Εξέλιξη Ζωής photo 1

 

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Αυτονόμησης Ενήλικων Ωφελούμενων Εξέλιξη Ζωής photo 2

 

Exelixi Zois img 2