Νοέμβριος -
Μήνας Ευζωίας & Ευεξίας
Νοέμβριος - Μήνας Ευζωίας & Ευεξίας
Νοέμβριος - Μήνας Ευζωίας & Ευεξίας

Νοέμβριος - Μήνας Ευζωίας & Ευεξίας

01 Δεκεμβρίου 2023

Η σωματική και ψυχική ευεξία όλων των εργαζομένων αποτελεί μια από τις βασικές μας προτεραιότητες στην doValue Greece. Ο φετινός Νοέμβριος αποτέλεσε μήνα ευζωίας και ευεξίας, αφιερωμένος στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν όλους και βελτιώνουν την καθημερινότητα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Για όλους του εργαζομένους κατά τη διάρκεια του μήνα ετοιμάστηκε ένα εκτενές και ποικίλο πρόγραμμα δράσεων κατά τις οποίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και λάβουν πρακτικές συμβουλές για την καθημερινότητας τους.

Ο μήνας ευζωίας και ευεξίας χωρίστηκε σε θεματικές δράσεις και πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε:

 

Δράση #1 : Ενημερωτική Εκδήλωση "Πρόληψη και ευζωία: Υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής στην εργασία και το σπίτι"

 

Πρόληψη και ευζωία: Υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής στην εργασία και το σπίτι

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Υποστηρικτικής Ιατρικής που υλοποιείται στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με την υποστήριξη της doValue Greece. Στην εκδήλωση υποδεχτήκαμε δύο διακεκριμένους ιατρούς, τον κ. Νίκο Βλάχο, καθηγητή Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου και την Dr. Kalliopi Kalaitzi, Ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Lifestyle Medicine & Culinary Coaching, Υπεύθυνη Ιατρείου Τρόπου Ζωής Ευρωκλινικής Αθηνών, Ακαδημαϊκή Υπότροφος Β´ΠΠΚ Αττικού Νοσοκομείου Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Η εκδήλωση περιλάμβανε δύο πολύ σημαντικές ενότητες:

  1. H Σημασία της πρόληψης στην αναπαραγωγή για το ζευγάρι.
  2. Ο τρόπος της ζωής στην υγεία και στη νόσο

 

 

Δράση #2 : "Keep Calm, Stress Less"

 

Keep Calm, Stress Less

 

Η δεύτερη δράση του μήνα αφορούσε σε διαδραστική ομιλία με θέμα "Keep Calm, Stress Less" στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας με την HELLAS EAP. Οι άνθρωποι της doValue Greece είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ άγχους και στρες και να αντιληφθούν ότι αυτά τα συναισθήματα επηρεάζουν σημαντικά την υγεία τους. Παράλληλα, δόθηκαν σύντομες τεχνικές και tips που εφάρμοσαν την ίδια στιγμή, ώστε να επιτυγχάνουν να παραμένουν ήρεμοι, εύκολα και έξυπνα σε καθημερινή βάση.

 

Δράση #3 : "Υγιεινές Διατροφικές Συνήθειες"

 

Υγιεινές Διατροφικές Συνήθειες

 

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα "Υγιεινές Διατροφικές Συνήθειες" σε συνεργασία με το Holmes Place Greece. Οι εργαζόμενοι μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών τους από τον διατροφολόγο κ. Μιχάλη Τζούλη, καθώς και να συζητήσουν μαζί του μύθους και αλήθειες γύρω από την καθημερινή διατροφή και άσκηση. Παράλληλα, η chef κ. Βάγια Σαμολαδά έφτιαξε ζωντανά μπάρες δημητριακών όπως και γευστικά και υγιεινά smoothies, τα οποία μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους. Οι άνθρωποι της doValue Greece είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό quiz, η νικήτρια του οποίου κέρδισε ένα μήνα δωρεάν συνδρομή στο Holmes Place, ενώ οι δύο επόμενοι νικητές κέρδισαν από ένα booklet 12 υγιεινών συνταγών.

 

Δράση #4 : "Μυοσκελετικός / Οπτικός Έλεγχος"

 

Μυοσκελετικός - Οπτικός Έλεγχος

 

Eπαγγελματίες υγείας της εταιρίας GEP προσέφεραν τη δυνατότητα σε εργαζόμενους της doValue Greece να πραγματοποιήσουν ολιγόλεπτο οπτικό και μυοσκελετικό έλεγχο.

 

Δράση #5: "Εθελοντική Αιμοδοσία"

 

Εθελοντική Αιμοδοσία

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δεύτερη προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία για το 2023. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα γραφεία της doValue, με την επιστημονική υποστήριξη του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ. Από τη διαδικασία συγκεντρώθηκαν συνολικά 100 φιάλες για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της doValue Greece.

 

Δράση #6: "Χρηματοοικονομική Ευημερία & Ηρεμία"

 

Χρηματοοικονομική Ευημερία & Ηρεμία

 

Προσκεκλημένος του σεμιναρίου της δράσης ήταν ο κ. Νικόλαος Δ. Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού. Ο κ. Φίλιππας παρουσίασε πρωτότυπες έννοιες, συνοδευόμενες με τα πιο επικαιροποιημένα στοιχεία και ισχυρά επιχειρήματα, για την αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών των εργαζομένων. Η αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών που σκοπό έχει την ελαχιστοποίηση του χρηματοοικονομικού άγχους και την κατάκτηση της ευημερίας και της ηρεμίας στην καθημερινότητα.

 

Η σωματική και ψυχική ευεξία όλων των εργαζομένων αποτελεί μια από τις βασικές
προτεραιότητες στην doValue Greece.
 

Πίσω
Μοιραστείτε την πληροφορία στα αγαπημένα σας social media!