ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

COVID-19: Μέτρα στήριξης από την doValue Greece

10 Νοεμβρίου 2020

H doValue Greece ανταποκρίνεται στις διευρυμένες ανάγκες που αντικειμενικά δημιουργούνται με την πανδημική κρίση. Στηρίζει τόσο τους πελάτες της, οφειλέτες και επενδυτές, όσο και το ανθρώπινο δυναμικό της, με όλα τα διαθέσιμα μέσα και με βιώσιμες πρωτοβουλίες και λύσεις.

Η doValue έλαβε πλήθος μέτρων για να στηρίξει τόσο τα ελληνικά νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Ρυθμίσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ

Η doValue έλαβε πλήθος μέτρων για να στηρίξει τόσο τα ελληνικά νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι και τέλος Οκτωβρίου 2020 έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ σε περισσότερα από 43.000 δάνεια για όλα τα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται. Από τις ρυθμίσεις αυτές:

  • Το 88% αφορούν δάνεια φυσικών προσώπων-νοικοκυριών (1,6 δισ. ευρώ)
  • Το 12% αφορά δάνεια επιχειρήσεων, κατά κύριο λόγο μικρών και μεσαίων (200 εκατ. ευρώ).
  • 7.000 δάνεια διευθετήθηκαν με λύσεις άφεσης χρέους.

«Με απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει σήμερα η οικονομία και η κοινωνία, συνεχίζουμε να συνδράμουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα και με βιώσιμες πρωτοβουλίες και λύσεις.»

Πρόγραμμα αναστολής της καταβολής δόσεων δανείων

Ειδικά στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον Covid-19 υλοποιήθηκε ευρύ πρόγραμμα αναστολής της καταβολής δόσεων δανείων. Ειδικότερα, 86.000 δάνεια ετέθησαν σε καθεστώς αναστολής.

Παράλληλα σημειώνεται, πως περίπου 50.000 δανειολήπτες με περισσότερα από 52.000 δάνεια εντάχθηκαν στο «Πρόγραμμα Γέφυρα» του ελληνικού Δημοσίου, ώστε να επωφεληθούν από τη δυνατότητα επιδότησης των δόσεων των δανείων τους εφόσον επρόκειτο για χρηματοδοτήσεις με προσημείωση την κύρια κατοικία τους.

Προστασία και ασφάλεια εργαζομένων

Η doValue απασχολεί 1000 εργαζομένους στην Ελλάδα. Από την αρχή της πανδημίας, έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια τους. Ενδεικτικά:

Εφαρμόζει υψηλό ποσοστό τηλεργασίας

Στους χώρους εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό, πέραν των επιβαλλόμενου από την πολιτεία.

Διενήργησε test Covid

Διενήργησε τεστ και εφάρμοσε 15ημερη τηλεργασία σε όλο το προσωπικό μετά την επιστροφή τους από τις θερινές διακοπές.

Έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει αυστηρά όλα τα μέτρα/πρωτόκολλα προστασίας και περιορισμού της μετάδοσης

Ενδεικτικά, αποστάσεις, δωρεάν διανομή μασκών και αντισηπτικών, απολυμάνσεις, εγκατάσταση ειδικών φίλτρων σε ασανσέρ, τοποθέτηση θερμοκαμερών για θερμομέτρηση προ της εισόδου στους χώρους εργασίας, απαγόρευση φυσικών συναντήσεων, κ.λπ.).

Επιπλέον, με πρωτοβουλία της doValue:

  • Διενεργείται εθελοντικός εμβολιασμός κατά της γρίπης για όσους εργαζομένους ενδιαφέρονται και δικαιούνται με βάση την σχετική οδηγία της πολιτείας.
  • Παρέχονται ιατρικές συμβουλές και εξετάσεις από τον ιατρό εργασίας της εταιρείας σε μόνιμη βάση.

Συνεχίζουμε με βιώσιμες πρωτοβουλίες και λύσεις

Με απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει σήμερα η οικονομία και η κοινωνία, η doValue Greece συνεχίζει να συνδράμει με όλα τα διαθέσιμα μέσα και με βιώσιμες πρωτοβουλίες και λύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της 10.11.2020 (pdf, 185KB).

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΙΣΤΕ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ;

Επικοινωνήστε μαζί μας