Δελτίο Τύπου
Project Frontier ΙΙ
Project Frontier ΙΙ

Project Frontier ΙΙ: Συμφωνία με ΕΤΕ για Τιτλοποίηση Χαρτοφυλακίου €1 ΔΙΣ.

29 Ιουλίου 2022

Ρώμη 29 Ιουλίου 2022 – Η doValue S.p.A («doValue», η «Εταιρεία» ή ο «Όμιλος») είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι μέσω της θυγατρικής της doValue Greece, υπέγραψε συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος («ETE») σχετικά με τη διαχείριση ενός ελληνικού χαρτοφυλακίου που αποτελείται κυρίως από εξασφαλισμένα, μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPL), Ακαθάριστης Λογιστικής Αξίας (Gross Book Value - GBV) σχεδόν €1 δισεκατομμυρίου (“Project Frontier II”)
 

Η συμφωνία υπόκειται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας τιτλοποίησης του εν λόγω χαρτοφυλακίου από την ΕΤΕ, στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου Προστασίας Περιουσιακών Στοιχείων (HAPS - Πρωτοβουλία «Ηρακλής»), που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 (Η2 2022).
 

Η ΕΤΕ ανέθεσε το Project Frontier II στη doValue με βάση την εμπιστοσύνη και το ιστορικό που αναπτύχθηκε κατά τη διαδικασία του Project Frontier I. Το «Frontier II» αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τον Όμιλο στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρηματικού του Σχεδίου για την περίοδο 2022-2024 ενώ συνιστά ένα επιπλέον ορόσημο για το στόχο της doValue να εδραιωθεί ως ο κορυφαίος, ανεξάρτητος, διαχειριστής στην Ελλάδα.
 

Με το Project Frontier II και λαμβάνοντας υπόψιν, το Project Neptune (€500 εκατ.), το Project Frontier I (€5,7 δισ.), και το Project Mexico (€3,2 δισ.), η doValue έχει συγκεντρώσει κατά τους τελευταίους 12 μήνες, εντολές ανάθεσης χαρτοφυλακίων  συνολικού ύψους άνω των €10 δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα.
 

Η νέα Ακαθάριστη Λογιστική Αξία (GBV) που σχετίζεται με το Project Frontier II έχει ήδη συμπεριληφθεί στο συνολικό ποσό που σχετίζεται με τις νέες εντολές ανάθεσης, οι οποίες εξασφαλίστηκαν το 2022 (YTD) και γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2022 που παρουσιάστηκαν στις 13 Μαΐου, 2022.
 

Η doValue είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακινήτων για τράπεζες και επενδυτές στη Νότια Ευρώπη. Με περισσότερα από 20 έτη εμπειρίας και με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας σχεδόν €150 δισεκατομμυρίων (Gross Book Value) σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Κύπρο, οι δραστηριότητες του Ομίλου doValue συμβάλλουν στην οικονομική επέκταση προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη του χρηματοοικονομικού συστήματος. Διαθέτοντας 3.200 υπαλλήλους η doValue προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών: Διαχείριση Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPL), δανείων που δεν είναι πιθανό να εξυπηρετηθούν (Unlikely To Pay - UTP), πρώιμων καθυστερήσεων (Early Arrears) καθώς και εξυπηρετούμενων πιστώσεων, διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, κύριας διαχείρισης (master servicing), επεξεργασία δεδομένων και άλλες βοηθητικές υπηρεσίες για τη διαχείριση δανείων. Οι μετοχές της doValue είναι εισηγμένες στο τμήμα STAR του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου (Euronext Milano, EXM).Το 2021, ο Όμιλος ανέφερε ακαθάριστα έσοδα ύψους περίπου €572 εκατ. ευρώ και EBITDA, χωρίς μη επαναλαμβανόμενα στοιχεία, ύψους περίπου €201 εκατ.